Τί είναι η ενεργοποιημένη vegan διατροφή;


 

Οι αρχαίοι Γιόγκις ανέπτυξαν ένα απίστευτο διατροφικό σύστημα, σχεδιασμένο όχι μόνο για να διατηρεί το σώμα υγειές και τα επίπεδα ενέργειάς ψηλά, αλλά και για να παρέχουν στον εαυτό τους τις ιδανικές συνθήκες για διαλογισμό.

 

Έχουμε προσαρμόσει τις αρχές αυτού του ανεκτίμητου συστήματος για να ταιριάζουν με τις σύγχρονες ανάγκες έτσι ώστε να πετύχουμε μια πιο συνειδητή και ηθική ζωή μέσα από τη χορτοφαγία.

 

Γνωριμία με την Ενεργοποιημένη vegan Διατροφή


Μια εισαγωγή από την Κορίνα Κονταξάκη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


  Ενεργοποιημένη Vegan Διατροφή μέρος 1 - πώς να αρχίσετε
Available in days
days after you enroll
  Βιβλίο ενεργοποιημένης vegan διατροφής- Πλήρης οδηγός
Available in days
days after you enroll
  Διάφορα για την ενεργοποιημένη διατροφή
Available in days
days after you enroll
  Ενεργοποιημένη Vegan Διατροφή - πρακτική εκπαίδευση (videos)
Available in days
days after you enroll
  Ενεργοποιημένη διατροφή μέρος 5: προτάσεις γευμάτων
Available in days
days after you enroll
  6ήμερη εκπαίδευση ενεργοποιημένης διατροφής στην Πάφο Ιούλιος 2023
Available in days
days after you enroll
  Επίλογος
Available in days
days after you enroll
  Συντονισμοί ενεργοποιημένης διατροφής
Available in days
days after you enroll


Ενεργοποιημένη Vegan Διατροφή - πλήρης οδηγός με έτοιμα videos* και βιβλίο.*τα κύρια videos είναι στα Αγγλικά αλλά τώρα περιέχει ΕΠΙΠΛΕΟΝ 6ήμερο σεμινάριο με videos και φωτογραφίες στα Ελληνικά !

Κορίνα Κονταξάκη – Εκπαιδεύτρια δασκάλων Γιόγκα / σύμβουλος Αγιουρβέδα.

Ιδρύτρια του συστήματος Ενεργοποιημένης Vegan Διατροφής (S.K.B. Activated Vegan Food®)

Ιδρύτρια του συστήματος Ολιστικής Πνευματικής Εκπαίδευσης -Wholistic Spiritual Training ( www.yogalifecyprus.org ).

Συγγραφέας του βιβλίου «YogaLife- Γιόγκικη Ζωή, Πως να εγκαταστήσουμε καινούριους νοητικούς προγραμματισμούς για αφύπνιση και ευημερία»

«Από πολύ μικρή ηλικία, πάντα πειραματιζόμουν με αυστηρές δίαιτες και σκληρά προγράμματα υγιεινής διατροφής. Μπορώ να πω με σιγουριά, πως έχω δοκιμάσει κάθε σύστημα υγείας και άσκησης που μπόρεσα να ανακαλύψω. Στην εφηβεία υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα κόψω το κρέας μόλις κλείσω τα 18. Αυτό το ήθελα όχι μόνο από σεβασμό σε κάθε ζωντανό πλάσμα στον πλανήτη, αλλά και γιατί έψαχνα μια δραστική βελτίωση στην υγεία, τη σιλουέτα και την ευημερία μου. Δυστυχώς, δεν είχα καμία καθοδήγηση και έτσι αντί υγεία και ευημερία πήρα εννιά περιττά κιλά και έγινα εθισμένη στη ζάχαρη. Η προσκόλληση μου στο φαγητό σαν ψυχολογικό συμπλήρωμα , με οδήγησε σε μια υποσυνείδητη , ανθυγιεινή,  εμμονή, με αποτέλεσμα πολλαπλές διατροφικές διαταραχές. 

Στα 22 μου χρόνια αποφάσισα να αφοσιωθώ στη γιόγκα και το διαλογισμό. Είχα την τύχη να μείνω στο Satyananda Ashram στην Αθήνα και εκεί έμαθα για τη γιόγκικη διατροφή. Εκεί συνειδητοποίησα ότι το φαγητό έχει τη δυνατότητα να είναι ένα εργαλείο για την πνευματική μας ανάπτυξη, εάν χρησιμοποιηθεί σωστά. Η Γιόγκικη διατροφή στο άσραμ αποτελούταν από τρία φρεσκομαγειρεμένα γεύματα κάθε πέντε ώρες με το τελευταίο γεύμα πολύ νωρίς το βράδυ. Κανένα γεύμα δεν περιλάμβανε οποιοδήποτε είδος ζάχαρης.

Οι νέες διατροφικές μου συνήθειες με μεταμόρφωσαν: έχασα το περιττό βάρος, η κατάσταση του δέρματός μου βελτιώθηκε, τα συναισθηματικά μου θέματα ισορρόπησαν , είχα περισσότερη ενέργεια και το σημαντικότερο, μπόρεσα τελικά να καθοδηγήσω το νου μου σε κάτι πιο ουσιώδες από το σωματο-ψυχολογικό σύμπλεγμα μέσα στο οποίο ήμουν παγιδευμένη.                                              

Επιπλέον, δούλευα στην κουζίνα του άσραμ, μαθαίνοντας πώς να προετοιμάζω εύπεπτα , θρεπτικά γεύματα που θα διατηρούσαν τη ζωτικότητα τους.

 

Μετά από τις εμπειρίες μου στην Ελλάδα, ταξίδεψα στην Ινδία, στο Gitananda Ashram, όπου εκπαιδεύτηκα επίσημα, στη γιόγκα και στο διαλογισμό.

Στη συνέχεια συνέχισα την εκπαίδευση μου ως σύμβουλος Αγιουρβέδα εστιάζοντας στην Αγιουρβέδικο σύστημα διατροφής.

 

Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των Γκουρού μου. Δρ. Ananda Balayogi Bhavanani και Yogamani Meenaksh Devi Bhavanani, ξεκίνησα από το 2008 τις δικές μου ομάδες στο σύστημα "Wholistic Spiritual Training" - ένα σύστημα που συνδυάζει τη φιλοσοφία και πρακτικές της γιόγκα, τη γιόγκικη διατροφή και πρακτικές στη ζωή.

Δημιουργήσαμε μια κοινότητα ατόμων, που εστιάζουν στην ολιστική υγεία και πνευματική αφύπνιση και έτσι μπορούμε να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε μαζί , μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλο. 

 

Το σύστημα της Ενεργοποιημένης Vegan Διατροφής, είναι ένα από τα βασικά κεφάλαια του προγράμματος Wholistic Spiritual Training και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες συνταγές, συμβουλές διατροφής και προτάσεις που βασίζονται στην ανταλλαγή εμπειριών της ομάδας και σε ειδικούς σε θέματα διατροφής.

 

Τα τελευταία χρόνια δημιουργήσαμε επίσης ένα εστιατόριο το Solar Kitchen Bar στη Λάρνακα-Κύπρος, όπου μπορούμε να εξασκηθούμε, να μοιραστούμε και να εκπαιδεύουμε τους ενδιαφερόμενους στο Ενεργοποιημένο Vegan φαγητό"

Κορίνα Κονταξάκη